penyakit kulit

keahlian

Tahukah Anda ? Minyak Kelapa telah digunakan sejak 1000 tahun dahulu

Minyak kelapa dara bio asli penawar PENYAKIT KULIT yang berkesan. Terbukti dengan Testimoni !

kelapa dara

Adakah anda mencari rawatan penyakit kulit yang :

1. Terbukti berkesan dengan testimoni

2. Selamat digunakan. Berasaskan bahan semulajadi

3. Tidak mahal. Harga yang ekonomik

4. Mudah digunakan

5. Rawatan hanya dari rumah

Anda ditempat yang betul !

002A053zzO9

atopic eczema baby 2

Testimoni dari pengguna yang beli melalui saya

1359291715284

tracking2 2

order form2 2

* Selepas saya masukkan order dalam sistem bioasli, poslaju akan diuruskan oleh pihak kilang bioasli di Kuala Selangor

ubat penyakit kulit 1

* Saya tutup digit terakhir nombor telefon untuk privasi pelanggan saya

penyakit kulit 1

rawatan penyakit kulit 1

“Alhamdulillah ada..tunang saya kena gatal2 mcm psoriasis tapi tak confirm dari doktor lagi sakitnya..dari bulan 2 kena..sekarang kesannya makin baik dan sebotol dapat guna 4 hari sebab kena 1 badan “

cara beli 2

LIKE facebook page

Dijemput untuk like facebook fanpage kesihatan saya. Boleh berhubung melalui facebook untuk masalah penyakit kulit anda

 

Anda telah berada di laman web yang betul. Minyak kelapa dara merupakan satu sumber rawatan penyakit kulit yang telah terbukti berkesan melalui banyak testimoni-testimoni mereka yang telah sembuh daripada penyakit kulit .

Apa itu minyak kelapa dara ? Lihat penerangan dalam youtube di bawah:

Duta produk bioasli

kos1

Bio-asli, syarikat produk kesihatan berasaskan minyak kelapa dara

pencapaian%20copy

20090525181548 SMIDEC%20LOGO

Terpilih dalam ‘Project on Development of Human Resource for Small & Medium Industries Development Corporation’ kelolaan Japan International Cooperation Agency (JICA) dan Small & Medium Industries Development Corporation (SMIDEC) dalam tahun 2008.

apec logo sm

Terpilih sebagai wakil Malaysia untuk memberi pandangan dan berkongsi pengalaman dalam Seminar Antarabangsa APEC, ‘ One Village One Brand ’, yang berlangsung pada 23 June hingga 25 June 2010, di Seoul, Korea.

apec2

002A053zzO9

 

cara beli 2

 

10 Testimoni produk Bio Asli untuk masalah Penyakit kulit (sumber : laman web rasmi bio asli)

1) Jangkitan KULAT pada kulit

2) masalah kulit gatal-gatal dan ruam

test3

Saya mengalami masalah kulit gatal-gatal dan ruam-ruam pada bahagian tangan dan badan saya..setelah di perkenalkan MINYAK KELAPA DARA ASLI oleh seorang kawan saya,saya telah mencuba dengan minum 2 sudu  sehari setiap pagi dan malam dan menyapu pada kulit yang bermasalah..Setelah seminggu mengamalkannya,kulit saya sudah hilang sepenuhnya masalah ruam-ruam dan gatal-gatal malah bertambah lebih baik dan kesan parut pada tangan saya pun semakin hilang.Selain itu kesihatan saya bertamabah baik kerana khasiat MINYAK KELAPA DARA BIO-ASLI dapat meningkatkan sistem ketahanan badan .

3) masalah gatal-gatal dan menggelupas

gatal11

Assalamualaikum…

Saya telah mengamalkan produk bio asli dalam kehidupan keluarga saya sejak ia mula diperkenalkan lagi. Saya begitu mempercayai kehebatan produk ini sehingga saya menjadi salah seorang stokis yang aktif di bio-asli.com. Banyak pengalaman positif yang saya perolehi dari penggunaan produk bio asli ini, antaranya kulit anak saya yang sememangnya sensitive dan allergi dengan bahan-bahan kimia. Anak saya baru berusia 7 tahun. Kulitnya begitu sensitive sehinggakan apabila terkena dengan hanya warna air(water colour), kulitnya akan berubah menjadi gatal-gatal dan merah. Kulit anak saya juga sering menggelupas dan kering.

Kemudian saya cuba menggunakan produk bio asli, dan menyapu minyak ini di bahagian muka  dan bahagian badan yang bermasalah setiap hari selepas mandi.

Selepas beberapa minggu saya menyapu minyak kelapa dara dengan habbatus sauda di badan anak saya, kelihatan kulitnya yang kering dan sensitive menjadi cantik dan sentiasa lembap. Kini anak saya tiada lagi masalah gatal-gatal dan menggelupas…

Wassalam…

4) Ekzema

Kita merancang Allah yang menentukan. Ibubapa manakah yang sanggup melihat anak yang di lahirkan dan di besarkan mengalami penyakit yang memeritkan. Usaha dan tenaga dikerah mencari penawar. Beratus pakar dan habis wang simpanan tapi tiada penawar untuk penyakit eczema bagi anak-anaknya. Dan kebetulan,seorang pakar memintanya mencari minyak kelapa dara sebagai alternatif terakhir.

Dari tahun 2004 beliau mencari tapi pada tahun 2006 barulah beliau berjumpa dengan Bioasli setelah di perkenalkan oleh adik iparnya. Kini,En.Azhar boleh tersenyum gembira kerana anak-anaknya telah sembuh setelah menggunakan minyak kelapa dara dan tahap kesihatan keluarganya turut bertambah baik.

5) Psoriasis

Minyak kelapa dara di akui oleh pakar-pakar perubatan dari seluruh dunia sebagai anti bakteria,protozoa,kulat dan sebagainya yang sering menjadi punca penyakit kulit seperti psiorisis dan eczema. Banyak bukti telah di jumpai dan Bioasli juga telah menerima banyak feedback dari pelanggan yang menghidapi penyakit kulit seperti cik di sebelah ini dan setelah menggunakan produk minyak kelapa dara menjadi semakin sembuh dan baik.

Penghidap psiorisis ini telah sembuh setelah menggunakan minyak kelapa dara dalam hanya beberapa bulan dengan kerap dan konsisten. Dan hasilnya kini beliau tidak lagi risau dengan kulitnya.

6) Sakit Kulit -Serangan kulat yang kronik 

mala5 c

Penyakit yang di alami oleh saya merupakan sakit kulit yang teruk pada tangan dan badan, di mana kulit saya menjadi merah, merekah dan bersisik, saya juga mengalami kegatalan yang melampau dan apabila di garu kulit menjadi luka dan berdarah, malahan kekeringan kulit tersebut juga menjadikan kulit saya seolah-olah berdebu. Keadaan itu mengakibatkan kulit kelihatan agak menjelekkan.Bagi sesiapa yang melihat pada kali pertama pasti menyangkakan saya mengalami kecacatan kulit yang azali. Saya terpaksa menjemur tilam dan menggantikan cadar hampir setiap hari kerana apabila bangun dari tidur, hama yang jatuh dari kulit saya bertaburan seperti ular yang bersalin kulit. Penyakit yang saya alami menyukarkan saya untuk melakukan kerja harian, malahan ianya turut menggangu hubungan intim saya dan suami.

Buat makluman anda, symptom ini bermula pada 01/05/07 di mana saya mengalami kegatalan pada kulit tangan dan badan, symptom ini menyebabkan saya tidak selesa akibat kegatalan yang memeritkan.Di sebabkan itu saya mengambil keputusan untuk mendapatkan rawatan di klinik berhampiran, pada peringkat awal rawatan, pihak klinik hanya memberikan ubat untuk di minum dan disapu, akibat kegatalan yang  tidak berkurangan, pihak klinik memberi injectsion pada rawatan yang seterusnya. Akibat daripada penyakit yang semakin teruk, saya mendapatkan rawatan di klinik pakar sakit kulit swasta berhampiran, di sana saya juga diberi ubat untuk disapu,di minum dan injection. Namun ianya seolah-olah tidak memberikan sebarang kesan pada penyakit yang di hidapi. Saya meneruskan rawatan di hospital kerajaan, menurut doktor, saya mengalami alergik dari sejenis kulat, alergik itu mendatangkan kegatalan, kulit kering dan apabila di garu ianya membawa kepada luka kecil yang memeritkan, kekeringan yang teruk menyebabkan kulit bersisik dan berdebu. Pihak hospital juga hanya memberikan ubat dan injection sepanjang 3 sesi rawatan di sana.

Setelah berputus asa dengan rawatan moden saya mencuba petua-petua tradisional, kesannya tetap sama. Atas pandangan rakan-rakan saya pergi mendapatkan rawatan dari bomoh, hasil dari pertemuan dengan bomoh2 tersebut, mereka mengatakan punca yang sama iaitu terkena buatan orang, setelah di mandikan dengan pelbagai campuran air dan memperasap kemenyan pada setiap kali waktu senja, kulit saya tetap pada keadaan yang sama.Pada suatu hari, pihak desaku telah memanggil saya untuk datang ke syarikat, setelah mendengar rentetan kisah penyakit yang saya alami, pihak syarikat bermurah hati untuk memberikan sebotol percuma minyak kelapa dara pure (VCOP) untuk di cuba oleh saya., pihak syarikat menyarankan kapada saya agar meminum minyak tersebut 3 kali sehari dengan sukatan 1 sudu teh, minyak tersebut juga perlu kerap disapu untuk memastikan kulit tidak kering.

Pada minggu pertama penggunaan VCOP tersebut, saya mengalami gatal-gatal & pembengkakan pada kulit, pembengkakan itu menyebabkan kulit menjadi tegang, merekah dansakit. Pada minggu ke dua, rasa gatal di kulit saya makin berkurangan dan tiada lagi kulit bersisik & berdebu. Pada minggu ketiga luka di kulit saya  semakin pulih dan tiada lagi rasa gatal. Pada minggu ke empat kesan parut akibat luka semakin hilang. Keadaan ini mengembirakan saya sekeluarga kerana aktiviti harian saya boleh di lakukan seperti biasa.Sehingga kini, saya terus menggunakan produk tersebut di samping menjaga pemakanan dan gaya hidup seharian.

7) Jeragat & kesan campak 

acneVulgaris jeragat

Makcik Sawiah pada mulanya ingin membeli produk kecantikan wajah (untuk menghilangkan jeragat) di salah satu butik kecantikan  terkenal. Sementara menunggu giliran beliau bersembang dengan sorang wanita, wanita itu bersembang mengenai parut kesan demam campaknya pulih dengan menggunkan minyak kelapa dara keluaran bio-asli, wanita itu mebuktikan kata-kata beliau dengan menunjukkan kesan parut yang semakin pudar, mendengar hal iaitu mak cik sawiah mencari kesempatan untuk ke syarikat desaku bagi mendapatkan produk tersebut, setelah menggunakan produk tersebut ternyata kata-kata wanita itu benar belaka, masalah jeragat semakin berkurang dan semakin hilang dengan penggunaan minyak kelapa dara Bio-Asli.

8 ) Sakit Psiorosis ( genetik )- Kulit menjadi bertompok seperti kurap  & gatal

imagesCA0DMRGP

Pengguna merupakan salah seorang pendidik di daerah sabak bernam, beliau telah sekian lama (dari kecil)  mengidap sejenis sakit kulit dari genetik yang bermasalah ( lebih 20 tahaun).  Beliau telah menemui ramai doktor pakar kulit untuk mungubati penyakit beliau.

Sewaktu menerima rawatan di   Hospital Besar KL bahagian sakit kulit, pakar mengesahkan beliau mengalami sakit genetik, penyakit berpunca genetik memang diketahui umum agak sukar untuk di sembuhkan. Selepas itu beliau membuat rawatan susulan di hospital kerajaan GH KL, beliau telah dihantar untuk rawatan alternative, di sana beliau telah bertemu dengan Dr.Kadir B. Hussin, Dr.kadir menjelaskan symptom yang berlaku pada penghidap penyakit psicrosis ialah kulit berkerak, menebal, kering dan mengelupas,

 Ketika mendapat rawatan dari Dr.kadir beliau telah memberikan 1 botol minyak dan menyarankan agar ianya diminum 2 kali sehari dan disapu pada bahagian yang bermasalah. Pada peringkat awal penggunaan kulit yang berkerak bertukar  menjadi merah, lama-kelamaan ianya menjadi semakin kecil dan akhirnya dengan penggunaan yang rutin, kurap beliau semakin pulih. Setelah perubahan yang menakjubkan ini beliau bertanyakan apakah minyak ajaib yang telah di berikan tersebut, rupa-rupanya minyak tersebut hanyalah minyak kelapa dara .

9) Kudis yang teruk

 contentscabiesmite

Anak saya berumur 8 tahun. Kegemarannya memancing ikan dan mencari ‘spider’ untuk peliharaan. Keadaan ini mendedahkannya kepada risiko gatal dan sakit kulit. Januari 2006 ia mengalami kudis yang agak teruk pada betis dan peha. Seperti yang dimaklumi oleh semua orang ubat yang biasa terdapat di pasaran hanyalah ubat sapu dan krim…… tak tau berapa puluh jenis yang telah saya gunakan untuk anak saya. Akhirnya  seorang kawan  mencadangkan saya untuk mencuba minyak kelapa dara (Pure) sebagai ubat sapu. Kini (19hb Jan 2006) kudis anak saya telah sembuh, dan saya tidak perlu berbelanja lebih untuk ubat-ubatan lain, dan penggunaannya (minyak kelapa dara) pun sangat menjimatkan.

10) Bintik-bintik merah dan gatal gigitan nyamuk

nyamuk

Sepintas, tempat tinggal saya adalah sebuah kampung yang kebanyakan tanah persekitarannya adalah terdiri dari kebun kelapa atau kelapa sawit. Keadaan redup dalam kebun tersebut menjadi habitat kegemaran nyamuk. Gigitan nyamuk adalah satu perkara yang mustahil untuk dielakkan, samada siang atau malam. Kadang-kadang gigitan nyamuk tersebut meninggalkan kesan bintik-bintik merah dan menjadikan kulit sentiasa gatal. Keadaan tergaru-garu membuat saya kadang-kadang merasa malu. Mujur terlintas difikiran saya untuk mencuba Minyak Kelapa Dara Bio-Asli (Pure) yang ada dalam simpanan ayah, sebagai ubat sapu. Kini saya lega, kegatalan serta kesan gigitan nyamuk tidak lagi menjadi masalah saya. Lebih menarik lagi kulit saya kelihatan halus dan segar semula.

Apakah produk bio asli yang dicadangkan ?

cara beli 2

Ingin maklumat lanjut ?

Jika ada sebarang pertanyaan, sila sms/call saya di 013-2045433 /email di ibnuzack@gmail.com / yahoomsgr di ibnuzack06

 

Contoh Penghantaran sebenar

* Saya hitamkan sesetengah maklumat untuk menjaga privasi pelanggan saya

ubat keguguran rambut

Saya terima SMS order dari pelanggan saya lebih kurang pukul 10 pagi, 29 Nov 2011

ubat rambut botak

Saya masukkan order pelanggan dalam sistem/website bio asli sejurus selepas itu

masalah gugur rambut

Info dari sistem tracking pos laju , Pos Malaysia. Order dihantar pada hari sama oleh BioAsli dan keesokan harinya pukul 11:46 pagi 30 Nov 2011 sampai di premis pelanggan

4) Saya akan update tracking id di twitter saya.

14 Responses to penyakit kulit

  1. Pingback: Penyakit KULIT ada pelbagai jenis | Minyak kelapa dara Online

  2. Pingback: Penyakit kulit macam-macam jenis ada | penyakit kulit | Tips Kesihatan & Maklumat Penyakit

  3. Pingback: Apa itu penyakit psoriasis ? | Minyak kelapa dara Online

  4. Pingback: Proses pembentukan penyakit psoriasis | psoriasis | Tips Kesihatan & Maklumat Penyakit

  5. Pingback: Penyakit ekzema , satu pengenalan | ekzema | Tips Kesihatan & Maklumat Penyakit

  6. Pingback: ubat penyakit kulit MUJARAB untuk 1MALAYSIA | penyakit kulit | Tips Kesihatan & Maklumat Penyakit

  7. schazalina says:

    salam,,saya nak tanya minyak kelapa dara asli ni boleh tak untuk kakan kanak umur 4 tahun?adik sepupu saya menghidap penyakit kulit (eczima) di tangan dan kaki.

  8. Pingback: AIR MASIN ubat penyakit kulit ? | Minyak kelapa dara Online

  9. fadhila says:

    berapa sukatan untuk baby yg ada ekzema?berapa ml?sbb kalau baby snang guna picagari

  10. Pingback: Punca kulit GATAL-GATAL | Minyak kelapa dara Online

  11. Pingback: 27 tahun derita PSORIASIS | Minyak kelapa dara Online

  12. Pingback: Trauma ekzema | Kedai Bioasli Klik4sihat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>